Страницата не е открита – Почистващи препарати Ecocleaner https://www.ecocleaner.bg Почистващи препарати Ecocleaner Mon, 15 Oct 2018 09:52:35 +0000 bg-BG hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.8 Почистете килимите в дома си с Ecocleaner https://www.ecocleaner.bg/pochistete-kilimite-v-doma-si-s-ecocleaner/ https://www.ecocleaner.bg/pochistete-kilimite-v-doma-si-s-ecocleaner/#respond Fri, 05 Oct 2018 08:49:41 +0000 https://www.ecocleaner.bg/?p=10232 Затруднявате ли се с почистването на килимите си в домашни условия? А чудите ли се кой е по-добрия вариант – да продължите да обирате замърсяванията с прахосмукачката или професионално изпиране? Истината е, че повечето хора не се вслушват в съветите на производителите и много често сами почистват килимите и мокетите с обикновени препарати. Но за […]

Материалът Почистете килимите в дома си с Ecocleaner е публикуван за пръв път на Почистващи препарати Ecocleaner.

]]>
Затруднявате ли се с почистването на килимите си в домашни условия? А чудите ли се кой е по-добрия вариант – да продължите да обирате замърсяванията с прахосмукачката или професионално изпиране? Истината е, че повечето хора не се вслушват в съветите на производителите и много често сами почистват килимите и мокетите с обикновени препарати. Но за съжаление тяхната формула е прекалено силна и често пъти може да повреди цветовете и тъканта.

Затова в тази статия ще Ви дадем няколко съвета как да почистите сами килимите или мокетите си в дома си.

На пазара предлагат различни уреди за почистване на текстил и килими като най-предпочитаните са тези на пара. Разбира се, не всяко домакинство би могло да си го позволи. Затова много домакини залагат на най-универсалния метод – изпирането на килима с гореща вода.

Друг интересен метод е зимното почистване със сняг. Но за тази цел трябва да изкарате килима си на балкона и да го оставите да бъде навалян от пухкав сняг. А след това всичко е във Вашите ръце, защото Вие трябва да изчеткате внимателно замърсяванията с мека четка.

Препарат за пране на килими

 

За по-добри резултати ние Ви препоръчваме – CARPET за ръчно почистване и пране на килими, мокети и дамаски. Неговата формула е специално разработена и затова е напълно БЕЗОПАСЕН за третиране на текстил и кожа. Освен това притежава редица предимства пред обикновените препарати като:

– Действа на принципа на физическо отделяне на замърсяването от почистваната материя, без създаване на химична реакция.

– Има антистатично и обезмирисяващо действие.

– Биологично разградим до 85 % за 28 дни.

– НЕ съдържа фосфати.

Ако имате въпроси относно действието на  CARPET, не се притеснявайте да се свържете с нашия екип на телефон: 052 50 40 49 или 0893 46 29 23.

Очакваме Ви!

Материалът Почистете килимите в дома си с Ecocleaner е публикуван за пръв път на Почистващи препарати Ecocleaner.

]]>
https://www.ecocleaner.bg/pochistete-kilimite-v-doma-si-s-ecocleaner/feed/ 0
Почистване на подова настилка – Ecocleaner https://www.ecocleaner.bg/pochistvane-na-podova-nastilka-ecocleaner/ https://www.ecocleaner.bg/pochistvane-na-podova-nastilka-ecocleaner/#respond Mon, 01 Oct 2018 07:05:00 +0000 https://www.ecocleaner.bg/?p=10209 Всички искаме домът ни да е винаги чист и защитен от замърсявания. Затова ние от Ecocleaner.bg сме си поставили за цел да Ви помогнем да почистите качествено Вашето жилище! В нашият сайт можете, както да закупите от нашите екологични почистващи препарати, така и да откриете съвети за почистване. От практиката ни, сме стигнали до заключението, […]

Материалът Почистване на подова настилка – Ecocleaner е публикуван за пръв път на Почистващи препарати Ecocleaner.

]]>
Всички искаме домът ни да е винаги чист и защитен от замърсявания. Затова ние от Ecocleaner.bg сме си поставили за цел да Ви помогнем да почистите качествено Вашето жилище! В нашият сайт можете, както да закупите от нашите екологични почистващи препарати, така и да откриете съвети за почистване.

От практиката ни, сме стигнали до заключението, че много от клиентите ни се затрудняват с почистването на различните подови повърхности. Това се дължи не само на съветите на производителите да използват специализирани препарати, но и от естеството на самия материал.

Информацията в онлайн пространството е толкова многообразна, че много от хората се объркват. Някой се доверяват на обикновените препарати за теракот, които не се подходящи за дървени настилки заради силната си химична и агресивна формула. Разбира се, широко се използват и домашните рецепти. От тях най-разпространени са: почистването на пода с разтвор от вода и оцет, както и за връщане на блясъка на дървените повърхности със смес от зехтин и оцет. Обаче те не могат да заменят препаратите, който са специализирани за дадена повърхност.

Ако искате вашата подовата настилка винаги да изглежда като в деня, в които сте я закупили използвайте Floor – силно концентриран и екологичен препарат за ежедневно ръчно или машинно почистване на твърди подови настилки. Освен за ламинат и паркет е подходящ и за теракот, гранитогрес, мрамор, мозайка, балатум и др. Има висока почистваща и обезмасляваща способност. Не съдържа фосфати, сваля статичния заряд и предотвратява бързото натрупване на замърсяванията, като оставя приятен и дълготраен аромат на бор, лимон или люляк.

Материалът Почистване на подова настилка – Ecocleaner е публикуван за пръв път на Почистващи препарати Ecocleaner.

]]>
https://www.ecocleaner.bg/pochistvane-na-podova-nastilka-ecocleaner/feed/ 0
Микробиологично почистване https://www.ecocleaner.bg/mikrobiologichno-pochistvane/ https://www.ecocleaner.bg/mikrobiologichno-pochistvane/#respond Wed, 29 Aug 2018 12:09:26 +0000 https://www.ecocleaner.bg/?p=10161 С тази статия искаме да запознаем широката аудитория с добрите постижения в сферата на почистването. Освен това ще отговорим на няколко въпроса: „Защо наричаме постоянното почистване с пробиотични препарати естествена дезинфекция?“. Безвредните пробиотични бактерии, които използваме в нашите препарати са Bacillacea от рода на Basillus. Те са аеробни и притежават свойството да се спорообразуват. Бактериите […]

Материалът Микробиологично почистване е публикуван за пръв път на Почистващи препарати Ecocleaner.

]]>
С тази статия искаме да запознаем широката аудитория с добрите постижения в сферата на почистването. Освен това ще отговорим на няколко въпроса: „Защо наричаме постоянното почистване с пробиотични препарати естествена дезинфекция?“.

Безвредните пробиотични бактерии, които използваме в нашите препарати са Bacillacea от рода на Basillus. Те са аеробни и притежават свойството да се спорообразуват. Бактериите в препарата се намират в латентно състояние. За да се активират, трябва да се разредят в топла вода с температура около 40-50 С°. За тази цел се прави разтвор от 2÷10 % в зависимост от степента на замърсяване. След това можем да започнем почистването.

Замърсяването, което се явява хранителна среда за пробиотичните бактерии, допринася за тяхното размножаване и колонизиране на почистваната повърхност. След изсъхване на повърхноста, пробиотичните бактериите, които се намират на нея, се превръщат в спори и чакат следващото замърсяване и почистване. Спорите са активни приблизително до една седмица и ако до тогава няма повторнo нанасяне на нова порция пробиотици, те умират или остават слабо активни. Затова, там където почистването е ежедневно, колонията от пробиотични бактерии завзема цялата повърхност. Те изтласкват патогенните бактерии (стафилококи, ешерихия коли), надделявайки в борбата за хранителна среда, без да предизвикват резистентност. Тъй като не са агресивни и не са биоциди.

Знаем, че за да се активират патогенните бактерии попадайки на  дадена повърхност и да преминат инфекциозния праг им е нужна хранителна среда, а когато такава липсва, до няколко часа те умират, понеже нямат способността да се спорообразуват.

В изследване на Университета в Гент, Белгия се доказва, че процесът на почистване с пробиотични бактерии води до една естествена дезинфекция, контролирана от „добрите“ пробиотични бактерии. Този метод се използва в много болници в САЩ и Европа за решаване проблемите с вътрешно болничните инфекции. В здравните заведения това е голям проблем, защото  при използването на силни биоцидни дезинфектанти, патогенните бактерии си изграждат резистентност. Така ефективността на дезинфектантите се понижава и много често в болниците пламват вътрешно болнични инфекции, при които умират много хора.

Затова естествената дезинфекция може да бъде използвана в болници, хосписи, училища и детски градини. Независимо това, този вид препарати са  подходящи и за използване домашни условия.

Почистването с пробиотични препарати ще помогне на хора,  които държат на екологията и перфектното почистване. Освен това те са подходящи за потребители, които имат проблем с праховите алериите или с алергии от домашните  любимци. Пробиотичните бактерии разграждат и неприятните миризми от урина или други биологични замърсявания.

Внимание! Не използвайте пробиотични препарати за почистване заедно с дезинфектанти или биоциди. Това ще убие колонията от добри бактерии и тяхната ефективност силно ще намалее.

Продължете да следите нашият блог, защото ние ще продължим да Ви даваме съвети и да Ви запознаваме с актуални теми и разработки за почистването.

Материалът Микробиологично почистване е публикуван за пръв път на Почистващи препарати Ecocleaner.

]]>
https://www.ecocleaner.bg/mikrobiologichno-pochistvane/feed/ 0
Пробиотични почистващи препарати за дома https://www.ecocleaner.bg/probiotichni-pochistvashti-preparati-za-doma/ https://www.ecocleaner.bg/probiotichni-pochistvashti-preparati-za-doma/#respond Tue, 07 Aug 2018 22:00:10 +0000 https://www.ecocleaner.bg/?p=10137 Много научни трудове дефинират пробиотиците като: „живи микробни организми“, които са полезни за хората и животните. Те се използват широко в хранително-вкусовия сектор за производство на кисело мляко и различни видове сирена, в  медицината и в редица индустрии като почистващата. Можете да откриете много информация за пробиотиците и техните свойства, както в интернет, така и […]

Материалът Пробиотични почистващи препарати за дома е публикуван за пръв път на Почистващи препарати Ecocleaner.

]]>
Много научни трудове дефинират пробиотиците като: „живи микробни организми“, които са полезни за хората и животните. Те се използват широко в хранително-вкусовия сектор за производство на кисело мляко и различни видове сирена, в  медицината и в редица индустрии като почистващата.

Можете да откриете много информация за пробиотиците и техните свойства, както в интернет, така и в нашия сайт. Затова в тази статия ще Ви обясним на на кратко какъв е принципа им на действие, когато става въпрос за пробиотици в почистващите препарати.

Особеност на пробиотиците е, че те не убиват бактериите, а възстановяват баланса между добрите и лошите. По този начин се намалява риска от развитие на инфекции и зарази.

Използвайки дезинфектанти за почистване на различните повърхности, препаратите атакуват микроогранизмите със своята химична формула. В резултат на това, болестотворните бактерии се опитват да се защитят като изграждат биофилм, ставайки устойчиви и резистентни. Така с времето ефективността на силните биоцидни дезифектанти се понижава и те не могат да се справят с колониите от патогенни бактерии.

Тук се явяват на помощ пробиотиците за почистване. В състав а на този вид препарати обикновено са включени подбрани положителни (непатогенни) бактерии, които колонизират повърхностите, отделители на замърсяванията и ензими.

При почистване с тях първоначално се осъществява интензивно отделяне на замърсяванията. Същевременно на повърхността се нанасят положителни бактерии, които отнемат жизнената среда (храната и влагата) на лошите микроорганизми. При всяко последващо почистване, тази колония от положителни микроорганизми се увеличава, а патогените намаляват до нива не повече от 3-4%. Те не превишават инфекциозния праг и не са вредни за човека.

Видима разлика на почистената повърхност настъпва след 2-3 дни – изчезват неприятните миризми, повърхността започва да светлее и хлъзгавият филм изчезва. Постига се абсолютно контролиран резултат на хигиена.

За безупречно почистване и спиране на развитието на бактерии, ние Ви препоръчваме пробиотичните препарати за подове и санитарни помещения:  PIP Ecocleaner или PIP Sanitary Cleaner.

 

 

Безвредни почистващи препарати от EcocleanerPIP Sanitary Cleaner - Пробиотичен препарат - Ecocleaner

 

Можете да откриете подробна информация за двата продукта в нашия онлайн магазин. Но за да Ви помогнем да изберете най-доброто за Вашия дом ще споделим мнението на една от нашите клиентки:

– Много съм доволна и от двата препарата! Еcocleaner e моят верен помощник при почистването на подовете и банята! Вече няма нужда да търкам с часове и да се чудя как да се справя с неприятните миризми, особенно, когато домашният ми любимец направил беля на пода или килима. Препаратите, с които почиствах преди не можеха да се справят с този проблем. Използвам и PIP Sanitary Cleaner, който също ми помага много при почистването.

Така ще завършим тази статия. Продължете да следите сайта ни, защото ние ще продължим да Ви съветваме, как да се справите по-бързо и лесно със замърсяванията.

Материалът Пробиотични почистващи препарати за дома е публикуван за пръв път на Почистващи препарати Ecocleaner.

]]>
https://www.ecocleaner.bg/probiotichni-pochistvashti-preparati-za-doma/feed/ 0
Каква е разликата между почистване и дезинфекция? https://www.ecocleaner.bg/kakva-e-razlikata-mezhdu-pochistvane-i-dezinfektsiya/ https://www.ecocleaner.bg/kakva-e-razlikata-mezhdu-pochistvane-i-dezinfektsiya/#respond Thu, 26 Jul 2018 13:58:22 +0000 https://www.ecocleaner.bg/?p=10034 В професионалните среди много често се използват термините: „почистване“ и „дезинфекция“. Но много рядко професионалните бизнеси за почистващи препарати разясняват на клиентите си каква е разликата между тези две понятия. Дори има случай, в които търговците обясняват кое от двете е по-практично за дома, но без да се впускат в подробни обяснения. Затова в тази […]

Материалът Каква е разликата между почистване и дезинфекция? е публикуван за пръв път на Почистващи препарати Ecocleaner.

]]>
В професионалните среди много често се използват термините: „почистване“ и „дезинфекция“. Но много рядко професионалните бизнеси за почистващи препарати разясняват на клиентите си каква е разликата между тези две понятия. Дори има случай, в които търговците обясняват кое от двете е по-практично за дома, но без да се впускат в подробни обяснения.

Затова в тази статия ще Ви помогнем да разберете малко повече за почистването и дезинфекцията, надявайки се по този начин да направим почистването на жилището Ви по-бързо и ефикасно.

Почистването е процесът, в които се отстраняват замърсяванията върху различните повърхности. Неговата цел е да се отстрани праха, мръсотията, остатъците от храна, петната и по този начин площта да се поддържа визуално чиста. Така се намалява разпространението на различните видове бактерии и микроорганизми. Действителният процес на почистването се постига с помощта на различни помощни средства като препарати, мопове, прахосмукачки, кърпи. За да се отстранят петната се използва вода и избрания от Вас препарат. Чрез протриването на повърхността с препарата, мръсотията се отстранява и обикновено до тук приключва процеса на почистване на дома.

Почистване и дезинфекция
Woman wiping counter in kitchen

Дезинфекцията на пръв поглед е почти същата като почистването. Но основната разлика е, че целта на този процес е елиминирането или премахване на количеството на микроорганизми по повърхностите. Дезинфектантите, като цяло са атимикробни средства, които могат да се прилагат върху повърхности и предмети, с цел да намалят нивото на патогенните микроорганизми. Те  действат като разграждат клетъчната стена на бактериите и така предотвратяват развитието им.

Препоръчваме Ви, ако искате дома Ви винаги да е блестящо чист и защитен от болестотворни бактерии да използвате и двата процеса

Материалът Каква е разликата между почистване и дезинфекция? е публикуван за пръв път на Почистващи препарати Ecocleaner.

]]>
https://www.ecocleaner.bg/kakva-e-razlikata-mezhdu-pochistvane-i-dezinfektsiya/feed/ 0
Как да се предпазим от алергиите? https://www.ecocleaner.bg/kak-da-se-predpazim-ot-alergiite/ https://www.ecocleaner.bg/kak-da-se-predpazim-ot-alergiite/#respond Wed, 27 Jun 2018 07:36:43 +0000 https://www.ecocleaner.bg/?p=10013 Страдате ли от алергии? А случвало ли се е да изпълнявате всички препоръки на лекаря си и все още да не се чувствате добре? Истината е, че каквото и да правите, алергиите си остават един от най-актуалните проблеми на съвременното общество. Затова в тази статия ще насочим отново вниманието си към тях и как бихме […]

Материалът Как да се предпазим от алергиите? е публикуван за пръв път на Почистващи препарати Ecocleaner.

]]>
Страдате ли от алергии? А случвало ли се е да изпълнявате всички препоръки на лекаря си и все още да не се чувствате добре? Истината е, че каквото и да правите, алергиите си остават един от най-актуалните проблеми на съвременното общество. Затова в тази статия ще насочим отново вниманието си към тях и как бихме могли да се предпазим от симптомите им през летния сезон.

Много специалисти определят месец Юни като: „Месец на алергиите“ или използват термина: „Алергичен сезон“. Това се дължи преди всичко на рязкото покачване на температурите и преминаването от топло към студено, довеждащо до предпоставки за развитието на много видове гъбички и бактерии. От друга страна, алергиите могат да се развият по всяко едно време. Те зависят от организма на определения човек и района, в които живее. Например от края на февруари до края на е най-разпространена алергията към полени, последвана от тази към трева до края на юли, а след това от края на август – към мухъл, заради влажния климат. За съжаление няма универсален метод, с които да елиминирате причинителите на алергии. Но за да се почувствате по-добре трябва да следвате няколко прости стъпки:

• Поддържайте дома и по-специално климатика си чисти, без натрупване на прахови частици и замърсявания. Създавайки една чиста среда, в нея по-трудно ще се развиват патогенни бактерии и микроорганизми.
• Отървете се от всичките си ненужни вещи – вестници, списания, плюшени играчки, дрехи.
• Използвайте хипоалергични почистващи препарати.

С това ще приключим тази статия. Разбира се, темата е прекалено голяма и не би могла да се разгледа в една кратка разработка. Ако желаете да промените начина си на живот и да се предпазите от алергиите, разгледайте предните ни статии и нашият онлайн магазин. Там ще откриете екологични почистващи препарати с хипоалергично действие.

Материалът Как да се предпазим от алергиите? е публикуван за пръв път на Почистващи препарати Ecocleaner.

]]>
https://www.ecocleaner.bg/kak-da-se-predpazim-ot-alergiite/feed/ 0
Защо е важно да мием правилно дъските за рязане? https://www.ecocleaner.bg/zashto-e-vazhno-da-miem-pravilno-daskite-za-ryazane/ https://www.ecocleaner.bg/zashto-e-vazhno-da-miem-pravilno-daskite-za-ryazane/#respond Mon, 28 May 2018 07:35:16 +0000 https://www.ecocleaner.bg/?p=9985 Обичате ли да готвите? А замисляли ли сте се къде се крият най-големите опасности за здравето в кухнята Ви? Истината е, че е ежедневието ни е толкова напрегнато, че често забравяме да обърнем внимание на малките неща. А понякога те са от изключителна важност! Дъските за рязане са основен елемент във всяка кухня. Могат да […]

Материалът Защо е важно да мием правилно дъските за рязане? е публикуван за пръв път на Почистващи препарати Ecocleaner.

]]>
Обичате ли да готвите? А замисляли ли сте се къде се крият най-големите опасности за здравето в кухнята Ви? Истината е, че е ежедневието ни е толкова напрегнато, че често забравяме да обърнем внимание на малките неща. А понякога те са от изключителна важност!

Дъските за рязане са основен елемент във всяка кухня. Могат да се използват за всичко – за рязане на месо, плодове, зеленчуци, сирене. Честата им употреба, ги прави идеалното място за задържане на бактерии, причинители на редица заболявания. Точно заради това, правилното им почистване и дезинфекциране е толкова важно. Обърнете внимание, че изплакването им с вода не е достатъчно, за да премахне риска от разпространението на инфекции и вредни бактерии по дъската.

Ако вече се чудите как да почиствате правилно кухненските дъски, не се притеснявайте! В тази статия ще Ви обясним как да дезинфекцирате кухненските си пособия, така че да не застрашавате здравето си.

Според експертите, за да намалите вероятността от трайното задържане на бактерии е най-добре да изберете гладки дървени дъски. Те дори отбелязват, че по време на проучването си някои от тестваните дървени дъски са показали антибактериални свойства за разлика от идентично третираните пластмасови.

Специалистите от Expert Home Tips твърдят, че най-добрият начин за унищожаване на хранителни патогени е почистването на всички кухненски пособия с белина. Но колегите им от „Рийдърс дайджест“ са на мнение, че дъската трябва да се почиства с паста, приготвена от сода, сол и вода.

Ако не искате да експериментирате със здравето си, ние от Ecocleaner Ви предлагаме равностоен заместител на белината – Икономик Дезинфектант. Това е съвременен дезинфектант, притежаващ разрешение от Министерство на здравеопазването. Подходящ е за почистване и дезинфекция на всички видове повърхности, но БЕЗ задушаваща миризма на хлор.

С това ще приключим тази статия. Надяваме се информацията да Ви е била поне малко полезна. Ако се нуждаете от помощ или съвети, можете да разгледате предишните ни статии или да посетите нашия магазин.

Материалът Защо е важно да мием правилно дъските за рязане? е публикуван за пръв път на Почистващи препарати Ecocleaner.

]]>
https://www.ecocleaner.bg/zashto-e-vazhno-da-miem-pravilno-daskite-za-ryazane/feed/ 0
Почистване на септични ями https://www.ecocleaner.bg/pochistvane-na-septichni-yami/ https://www.ecocleaner.bg/pochistvane-na-septichni-yami/#respond Thu, 03 May 2018 11:51:59 +0000 https://www.ecocleaner.bg/?p=9949 Знаете ли, че септичните ями са най-старите пречиствателни съоръжения? Интересното, е че те все още продължават да се използват, въпреки технологичния напредък на 21 век. Най-често се използват за отпадните води на вили и къщи, които са извън пределите на града. Някой хора дори предпочитат да си ги изграждат сами, надявайки се да спестят малко […]

Материалът Почистване на септични ями е публикуван за пръв път на Почистващи препарати Ecocleaner.

]]>
Знаете ли, че септичните ями са най-старите пречиствателни съоръжения? Интересното, е че те все още продължават да се използват, въпреки технологичния напредък на 21 век. Най-често се използват за отпадните води на вили и къщи, които са извън пределите на града. Някой хора дори предпочитат да си ги изграждат сами, надявайки се да спестят малко пари.

Това, макар и да изглежда удобно на пръв поглед довежда и до редица неудобства – неприятни миризми и извеждане на отпадните води в природата, без пречистване. Друг недостатък е, че ако живеете постоянно в къщата септичната яма със сигурност няма да може да поеме голямото количество отпадни води на домакинството. Освен това изхвърлянето на тези води може да доведе до замърсяване на питейната вода или на имотите близко до Вас. Затова Ви съветваме да бъдете отговорни и да помислите не само за себе си, но и за природата.

Ако е наложително да си изградите септична яма, трябва да помислите и как да пречиствате отпадните води в нея.

Решението е биологично разграждане на органичните отпадъци.

Това можете да постигнете като използвате препарати съдържащи избрани бактериални култури, непатогенни (неболестотворни) щамове. Микроорганизмите в тях се намират в неактивно състояние във вид на спори. След активация с топла вода и изсипани в септичната яма, те създават колония от бактерии, които разграждат биологичните отпадъци. Микробиологичните препарати са абсолютно безвредни за хората и околната среда.

Ecocleaner Ви препоръчва използването на BAC power (Bakti+).

Това е препарат специализиран за септични ями, които пречиства отпадните води и премахва лошите миризми. Освен това намалява нуждата от механично изпомпване.

Материалът Почистване на септични ями е публикуван за пръв път на Почистващи препарати Ecocleaner.

]]>
https://www.ecocleaner.bg/pochistvane-na-septichni-yami/feed/ 0
Какво знаем за почистващите препарати? – I част https://www.ecocleaner.bg/kakvo-znaem-za-pochistvashtite-preparati-i-chast/ https://www.ecocleaner.bg/kakvo-znaem-za-pochistvashtite-preparati-i-chast/#respond Mon, 02 Apr 2018 07:43:00 +0000 https://www.ecocleaner.bg/?p=9931 Какво знаете за почистващите препарати, които използвате? Запознати ли сте с техните основни характеристики и негативни ефекти? Или и Вие като повечето хора избирате най-известните марки препарати, надявайки се така да спестите време и пари. Истината е, че има голяма разлика между почистващите препарати на пазара. Повечето залагат на бързото действие и заради това в […]

Материалът Какво знаем за почистващите препарати? – I част е публикуван за пръв път на Почистващи препарати Ecocleaner.

]]>
Какво знаете за почистващите препарати, които използвате? Запознати ли сте с техните основни характеристики и негативни ефекти? Или и Вие като повечето хора избирате най-известните марки препарати, надявайки се така да спестите време и пари.

Истината е, че има голяма разлика между почистващите препарати на пазара. Повечето залагат на бързото действие и заради това в състава им се включват вещества, които оказват голяма вреда върху човешкия организъм.
Точно това са доказали учените от университета в Берген. Те в продължение на 20 години наблюдавали състоянието на дихателната система на 6 236 доброволци. За това време успели да установят какво въздействие оказват химичните препарати върху хората, които ги използват за почистване на дома и офиса.

Заключенията, до които достигнали били доста обезпокояващи. Оказало се, че използването на този вид препарати увеличава риска от заболявания на белите дробове. Домакините и домашните помощници, които по-често използвали битова химия, били изложени на по-голям риск. Заради естеството на работата си, те по-често от другите вдишвали изпаренията от битовата химия. Освен това при тях се увеличават шансовете си за развитие на астма с около 13,7%.

Професор Сесилия Суайнс (Cecilia Swains) и екипът ѝ доказали, че химичните препарати използвани за почистване, оказват неблагоприятен ефект върху здравето на хората в дългосрочен план. Според тях подобни химикали, причиняват: „незначителни (леки) вреди ден след ден, година след година“. В крайна сметка веществата се натрупват в организма и нанасят непоправими вреди на здравето ни.

Това проучване доказва, че много внимателно трябва да подбираме препаратите, с които почистваме. Освен за себе си, ние носим отговорност и за нашите близки.

Съвременната наука е разработила иновативни технологии и продукти за почистване. Те сами по себе си са съчетали паралелното действие на безопасни и биоразградими отделители, ензими и пробиотици.

Затова ние от Ecocleaner Ви предлагаме решение – безопасни, безвредни, биоразградими и хипоалергични почистващи препарати. Ако се нуждаете от помощ или съвети, можете да разгледате предишните ни статии или да посетите нашия магазин.

Материалът Какво знаем за почистващите препарати? – I част е публикуван за пръв път на Почистващи препарати Ecocleaner.

]]>
https://www.ecocleaner.bg/kakvo-znaem-za-pochistvashtite-preparati-i-chast/feed/ 0
Пролетно почистване с Ecocleaner https://www.ecocleaner.bg/proletno-pochistvane-s-ecocleaner/ https://www.ecocleaner.bg/proletno-pochistvane-s-ecocleaner/#respond Mon, 12 Feb 2018 12:09:30 +0000 https://www.ecocleaner.bg/?p=9861 Началото на март е един от най-красивите периоди в цялата година. Природата се пробужда от дългия зимен сън, а с това и всичко около нас се обагря в различни цветове. Но нека да не забравяме, че този месец е най-подходящ за пролетно почистване. Щом стане въпрос за основно почистване на жилището, едва ли някой би […]

Материалът Пролетно почистване с Ecocleaner е публикуван за пръв път на Почистващи препарати Ecocleaner.

]]>
Началото на март е един от най-красивите периоди в цялата година. Природата се пробужда от дългия зимен сън, а с това и всичко около нас се обагря в различни цветове. Но нека да не забравяме, че този месец е най-подходящ за пролетно почистване. Щом стане въпрос за основно почистване на жилището, едва ли някой би могъл да Ви даде универсална формула, с която да спестите време и усилия. Затова запретнете ръкави и нека да започнем пролетта в чист и бляскав дом.
В тази статия ще Ви дадем основна информация как да оптимизирате пролетното почистване на дома си, на какви почистващи препарати да заложите и как да се справите с упоритите замърсявания. Ще Ви помогнем да спестите време и да завършите деня с усмивка на лицето. Защото Ecocleaner е Вашият верен помощник в борбата с бактериите и мръсотията.
Кои са проблемите, които можете да срещнете по време на пролетното почистване?
Според повечето хора, почистването на дамаските на мебелите са един от най-големите проблеми, пред които могат да се изправят. За тях петната от вино, червило и други различни замърсявания са изключително упорити и отнемат много от времето им. Истината е, че повечето зацапвания се почистват много по-лесно, когато са пресни. Например лекетата от вино трябва веднага да се посипят със сол и да се остави да попие. А когато платът изсъхне, солта трябва да се почисти. За съжаление, ако са престояли или засъхнали, ще Ви е необходима допълнителна помощ, за да се отървете от тях.

Ние Ви препоръчваме:

Spot – Напълно безопасен препарат, подходящ за отстраняване на петна от всякакви тъкани и текстилни повърхности. Отстранява щателно и бързо всички видове замърсявания

Spot - Препарат за петна

Освежаването на килимите са още едно нещо, което може да Ви забави и да Ви струва много усилия и нерви. Освен това обемните и тежките килими са трудно подвижни и се почистват трудно.

Ние Ви препоръчваме:

Carpet – За ръчно за почистване и пране на килими, мокети, дамаски и автомобилни тапицерии

Carpet - Препарат за пране на килими

Безопасен почистващ препарат за пране на текстил. Добре прониква в материята и отделя замърсяванията в дълбочина. Освежава цветовете.
Друг често срещан проблем е почистването на натрупания прах и мръсотията по прозорците. Много хора, просто ги забързват отвътре с влажна кърпа, но това въобще не е ефективно за премахването на замърсяванията. Освен така стъклените повърхности още повече се замазват.

Препоръчваме Ви:

Glass – За почистване на стъкла и огледала

Glass - Препарат за почистване на стъкла

Той е безопасен и безвреден препарат за стъклени повърхности с висока почистваща и обезмасляваща способност. Антистатик. Не съдържа спирт.

Надяваме се, отново да сме Ви били полезни и поне малко да сме Ви помогнали да се справите по-бързо с пролетното почистване. Ако се нуждаете от още съвети, можете да разгледате предишните ни статии или да посетите нашия магазин.

Материалът Пролетно почистване с Ecocleaner е публикуван за пръв път на Почистващи препарати Ecocleaner.

]]>
https://www.ecocleaner.bg/proletno-pochistvane-s-ecocleaner/feed/ 0