Страницата не е открита – Почистващи препарати Ecocleaner https://www.ecocleaner.bg Почистващи препарати Ecocleaner Fri, 22 Jun 2018 06:37:02 +0000 bg-BG hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.8 Защо е важно да мием правилно дъските за рязане? https://www.ecocleaner.bg/zashto-e-vazhno-da-miem-pravilno-daskite-za-ryazane/ https://www.ecocleaner.bg/zashto-e-vazhno-da-miem-pravilno-daskite-za-ryazane/#respond Mon, 28 May 2018 07:35:16 +0000 https://www.ecocleaner.bg/?p=9985 Обичате ли да готвите? А замисляли ли сте се къде се крият най-големите опасности за здравето в кухнята Ви? Истината е, че е ежедневието ни е толкова напрегнато, че често забравяме да обърнем внимание на малките неща. А понякога те са от изключителна важност! Дъските за рязане са основен елемент във всяка кухня. Могат да […]

Материалът Защо е важно да мием правилно дъските за рязане? е публикуван за пръв път на Почистващи препарати Ecocleaner.

]]>
Обичате ли да готвите? А замисляли ли сте се къде се крият най-големите опасности за здравето в кухнята Ви? Истината е, че е ежедневието ни е толкова напрегнато, че често забравяме да обърнем внимание на малките неща. А понякога те са от изключителна важност!

Дъските за рязане са основен елемент във всяка кухня. Могат да се използват за всичко – за рязане на месо, плодове, зеленчуци, сирене. Честата им употреба, ги прави идеалното място за задържане на бактерии, причинители на редица заболявания. Точно заради това, правилното им почистване и дезинфекциране е толкова важно. Обърнете внимание, че изплакването им с вода не е достатъчно, за да премахне риска от разпространението на инфекции и вредни бактерии по дъската.

Ако вече се чудите как да почиствате правилно кухненските дъски, не се притеснявайте! В тази статия ще Ви обясним как да дезинфекцирате кухненските си пособия, така че да не застрашавате здравето си.

Според експертите, за да намалите вероятността от трайното задържане на бактерии е най-добре да изберете гладки дървени дъски. Те дори отбелязват, че по време на проучването си някои от тестваните дървени дъски са показали антибактериални свойства за разлика от идентично третираните пластмасови.

Специалистите от Expert Home Tips твърдят, че най-добрият начин за унищожаване на хранителни патогени е почистването на всички кухненски пособия с белина. Но колегите им от „Рийдърс дайджест“ са на мнение, че дъската трябва да се почиства с паста, приготвена от сода, сол и вода.

Ако не искате да експериментирате със здравето си, ние от Ecocleaner Ви предлагаме равностоен заместител на белината – Икономик Дезинфектант. Това е съвременен дезинфектант, притежаващ разрешение от Министерство на здравеопазването. Подходящ е за почистване и дезинфекция на всички видове повърхности, но БЕЗ задушаваща миризма на хлор.

С това ще приключим тази статия. Надяваме се информацията да Ви е била поне малко полезна. Ако се нуждаете от помощ или съвети, можете да разгледате предишните ни статии или да посетите нашия магазин.

Материалът Защо е важно да мием правилно дъските за рязане? е публикуван за пръв път на Почистващи препарати Ecocleaner.

]]>
https://www.ecocleaner.bg/zashto-e-vazhno-da-miem-pravilno-daskite-za-ryazane/feed/ 0
Почистване на септични ями https://www.ecocleaner.bg/pochistvane-na-septichni-yami/ https://www.ecocleaner.bg/pochistvane-na-septichni-yami/#respond Thu, 03 May 2018 11:51:59 +0000 https://www.ecocleaner.bg/?p=9949 Знаете ли, че септичните ями са най-старите пречиствателни съоръжения? Интересното, е че те все още продължават да се използват, въпреки технологичния напредък на 21 век. Най-често се използват за отпадните води на вили и къщи, които са извън пределите на града. Някой хора дори предпочитат да си ги изграждат сами, надявайки се да спестят малко […]

Материалът Почистване на септични ями е публикуван за пръв път на Почистващи препарати Ecocleaner.

]]>
Знаете ли, че септичните ями са най-старите пречиствателни съоръжения? Интересното, е че те все още продължават да се използват, въпреки технологичния напредък на 21 век. Най-често се използват за отпадните води на вили и къщи, които са извън пределите на града. Някой хора дори предпочитат да си ги изграждат сами, надявайки се да спестят малко пари.

Това, макар и да изглежда удобно на пръв поглед довежда и до редица неудобства – неприятни миризми и извеждане на отпадните води в природата, без пречистване. Друг недостатък е, че ако живеете постоянно в къщата септичната яма със сигурност няма да може да поеме голямото количество отпадни води на домакинството. Освен това изхвърлянето на тези води може да доведе до замърсяване на питейната вода или на имотите близко до Вас. Затова Ви съветваме да бъдете отговорни и да помислите не само за себе си, но и за природата.

Ако е наложително да си изградите септична яма, трябва да помислите и как да пречиствате отпадните води в нея.

Решението е биологично разграждане на органичните отпадъци.

Това можете да постигнете като използвате препарати съдържащи избрани бактериални култури, непатогенни (неболестотворни) щамове. Микроорганизмите в тях се намират в неактивно състояние във вид на спори. След активация с топла вода и изсипани в септичната яма, те създават колония от бактерии, които разграждат биологичните отпадъци. Микробиологичните препарати са абсолютно безвредни за хората и околната среда.

Ecocleaner Ви препоръчва използването на BAC power (Bakti+).

Това е препарат специализиран за септични ями, които пречиства отпадните води и премахва лошите миризми. Освен това намалява нуждата от механично изпомпване.

Материалът Почистване на септични ями е публикуван за пръв път на Почистващи препарати Ecocleaner.

]]>
https://www.ecocleaner.bg/pochistvane-na-septichni-yami/feed/ 0
Какво знаем за почистващите препарати? – I част https://www.ecocleaner.bg/kakvo-znaem-za-pochistvashtite-preparati-i-chast/ https://www.ecocleaner.bg/kakvo-znaem-za-pochistvashtite-preparati-i-chast/#respond Mon, 02 Apr 2018 07:43:00 +0000 https://www.ecocleaner.bg/?p=9931 Какво знаете за почистващите препарати, които използвате? Запознати ли сте с техните основни характеристики и негативни ефекти? Или и Вие като повечето хора избирате най-известните марки препарати, надявайки се така да спестите време и пари. Истината е, че има голяма разлика между почистващите препарати на пазара. Повечето залагат на бързото действие и заради това в […]

Материалът Какво знаем за почистващите препарати? – I част е публикуван за пръв път на Почистващи препарати Ecocleaner.

]]>
Какво знаете за почистващите препарати, които използвате? Запознати ли сте с техните основни характеристики и негативни ефекти? Или и Вие като повечето хора избирате най-известните марки препарати, надявайки се така да спестите време и пари.

Истината е, че има голяма разлика между почистващите препарати на пазара. Повечето залагат на бързото действие и заради това в състава им се включват вещества, които оказват голяма вреда върху човешкия организъм.
Точно това са доказали учените от университета в Берген. Те в продължение на 20 години наблюдавали състоянието на дихателната система на 6 236 доброволци. За това време успели да установят какво въздействие оказват химичните препарати върху хората, които ги използват за почистване на дома и офиса.

Заключенията, до които достигнали били доста обезпокояващи. Оказало се, че използването на този вид препарати увеличава риска от заболявания на белите дробове. Домакините и домашните помощници, които по-често използвали битова химия, били изложени на по-голям риск. Заради естеството на работата си, те по-често от другите вдишвали изпаренията от битовата химия. Освен това при тях се увеличават шансовете си за развитие на астма с около 13,7%.

Професор Сесилия Суайнс (Cecilia Swains) и екипът ѝ доказали, че химичните препарати използвани за почистване, оказват неблагоприятен ефект върху здравето на хората в дългосрочен план. Според тях подобни химикали, причиняват: „незначителни (леки) вреди ден след ден, година след година“. В крайна сметка веществата се натрупват в организма и нанасят непоправими вреди на здравето ни.

Това проучване доказва, че много внимателно трябва да подбираме препаратите, с които почистваме. Освен за себе си, ние носим отговорност и за нашите близки.

Съвременната наука е разработила иновативни технологии и продукти за почистване. Те сами по себе си са съчетали паралелното действие на безопасни и биоразградими отделители, ензими и пробиотици.

Затова ние от Ecocleaner Ви предлагаме решение – безопасни, безвредни, биоразградими и хипоалергични почистващи препарати. Ако се нуждаете от помощ или съвети, можете да разгледате предишните ни статии или да посетите нашия магазин.

Материалът Какво знаем за почистващите препарати? – I част е публикуван за пръв път на Почистващи препарати Ecocleaner.

]]>
https://www.ecocleaner.bg/kakvo-znaem-za-pochistvashtite-preparati-i-chast/feed/ 0
Пролетно почистване с Ecocleaner https://www.ecocleaner.bg/proletno-pochistvane-s-ecocleaner/ https://www.ecocleaner.bg/proletno-pochistvane-s-ecocleaner/#respond Mon, 12 Feb 2018 12:09:30 +0000 https://www.ecocleaner.bg/?p=9861 Началото на март е един от най-красивите периоди в цялата година. Природата се пробужда от дългия зимен сън, а с това и всичко около нас се обагря в различни цветове. Но нека да не забравяме, че този месец е най-подходящ за пролетно почистване. Щом стане въпрос за основно почистване на жилището, едва ли някой би […]

Материалът Пролетно почистване с Ecocleaner е публикуван за пръв път на Почистващи препарати Ecocleaner.

]]>
Началото на март е един от най-красивите периоди в цялата година. Природата се пробужда от дългия зимен сън, а с това и всичко около нас се обагря в различни цветове. Но нека да не забравяме, че този месец е най-подходящ за пролетно почистване. Щом стане въпрос за основно почистване на жилището, едва ли някой би могъл да Ви даде универсална формула, с която да спестите време и усилия. Затова запретнете ръкави и нека да започнем пролетта в чист и бляскав дом.
В тази статия ще Ви дадем основна информация как да оптимизирате пролетното почистване на дома си, на какви почистващи препарати да заложите и как да се справите с упоритите замърсявания. Ще Ви помогнем да спестите време и да завършите деня с усмивка на лицето. Защото Ecocleaner е Вашият верен помощник в борбата с бактериите и мръсотията.
Кои са проблемите, които можете да срещнете по време на пролетното почистване?
Според повечето хора, почистването на дамаските на мебелите са един от най-големите проблеми, пред които могат да се изправят. За тях петната от вино, червило и други различни замърсявания са изключително упорити и отнемат много от времето им. Истината е, че повечето зацапвания се почистват много по-лесно, когато са пресни. Например лекетата от вино трябва веднага да се посипят със сол и да се остави да попие. А когато платът изсъхне, солта трябва да се почисти. За съжаление, ако са престояли или засъхнали, ще Ви е необходима допълнителна помощ, за да се отървете от тях.

Ние Ви препоръчваме:

Spot – Напълно безопасен препарат, подходящ за отстраняване на петна от всякакви тъкани и текстилни повърхности. Отстранява щателно и бързо всички видове замърсявания

Spot - Препарат за петна

Освежаването на килимите са още едно нещо, което може да Ви забави и да Ви струва много усилия и нерви. Освен това обемните и тежките килими са трудно подвижни и се почистват трудно.

Ние Ви препоръчваме:

Carpet – За ръчно за почистване и пране на килими, мокети, дамаски и автомобилни тапицерии

Carpet - Препарат за пране на килими

Безопасен почистващ препарат за пране на текстил. Добре прониква в материята и отделя замърсяванията в дълбочина. Освежава цветовете.
Друг често срещан проблем е почистването на натрупания прах и мръсотията по прозорците. Много хора, просто ги забързват отвътре с влажна кърпа, но това въобще не е ефективно за премахването на замърсяванията. Освен така стъклените повърхности още повече се замазват.

Препоръчваме Ви:

Glass – За почистване на стъкла и огледала

Glass - Препарат за почистване на стъкла

Той е безопасен и безвреден препарат за стъклени повърхности с висока почистваща и обезмасляваща способност. Антистатик. Не съдържа спирт.

Надяваме се, отново да сме Ви били полезни и поне малко да сме Ви помогнали да се справите по-бързо с пролетното почистване. Ако се нуждаете от още съвети, можете да разгледате предишните ни статии или да посетите нашия магазин.

Материалът Пролетно почистване с Ecocleaner е публикуван за пръв път на Почистващи препарати Ecocleaner.

]]>
https://www.ecocleaner.bg/proletno-pochistvane-s-ecocleaner/feed/ 0
Три съвета как да почистите дома си по-ефективно https://www.ecocleaner.bg/tri-saveta-kak-da-pochistite-doma-si-po-efektivno/ https://www.ecocleaner.bg/tri-saveta-kak-da-pochistite-doma-si-po-efektivno/#respond Thu, 11 Jan 2018 11:46:38 +0000 https://www.ecocleaner.bg/?p=9748 Моят дом е моята крепост. Много хора вярват в тази максима, но малко са тези, които биха прекарали целия ден в чистене, за да може жилището им да изглежда съвършено. Някои смятат, че тази цел е напълно непостижима, докато други просто не искат да си губят времето. Затова в повечето домакинства се случва да се […]

Материалът Три съвета как да почистите дома си по-ефективно е публикуван за пръв път на Почистващи препарати Ecocleaner.

]]>
Моят дом е моята крепост. Много хора вярват в тази максима, но малко са тези, които биха прекарали целия ден в чистене, за да може жилището им да изглежда съвършено. Някои смятат, че тази цел е напълно непостижима, докато други просто не искат да си губят времето. Затова в повечето домакинства се случва да се отделят само по няколко часа, за да се направи основно почистване. Но това е достатъчно, за да поддържате дома си чист и подреден?

В тази статия ще Ви дадем три важни съвета как да почистите дома си по-бързо и ефективно.

Отделете повече внимание на местата, които събират най-много бактерии.

Три съвета за ефективно почистване на дома - Почистващи препарати Варна Ecocleaner

Обърнете внимание на кухненската гъба, мивката и кърпите, които използвате да избърсвате ръцете си. Тъй като се ползват постоянно, те събират и множество бактерии. За да избегнете това сменяйте кърпите и гъбите всяка седмица, а мивката почиствайте със специализирани препарати.

Започнете да чистите отгоре надолу и отляво надясно.

Повечето хора виждат нещо мръсно и веднага го почистват, но това е грешен подход. Вместо това обърнете внимание на тавана, климатика или премахнете праха от горната част на гардеробите и секциите с прахосмукачка. По същия начин почистването отляво надясно Ви гарантира, че покривате цялото помещение, вместо да се движите на едно място.

Създайте си собствена система за почистване.

Три съвета за ефективно почистване на дома - Препарати Ecocleaner

Това означава да почиствате къщата си винаги в един и същи ред. Винаги започвайте от едно и също място в помещението и завършвайте на друго. Така няма да си губите времето и да се въртите, чудейки се откъде да почнете.

Надяваме се, че сме били полезни и сме Ви помогнали поне малко да оптимизирате процеса на почистване. А ако нямате идея какви препарати да използвате, посетете нашия магазин или се свържете с нас, за да Ви дадем професионален съвет.

Материалът Три съвета как да почистите дома си по-ефективно е публикуван за пръв път на Почистващи препарати Ecocleaner.

]]>
https://www.ecocleaner.bg/tri-saveta-kak-da-pochistite-doma-si-po-efektivno/feed/ 0
Микровода https://www.ecocleaner.bg/mikrovoda/ https://www.ecocleaner.bg/mikrovoda/#respond Mon, 13 Nov 2017 15:04:01 +0000 https://www.ecocleaner.bg/?p=9685 Днес решихме да Ви споделим откъс от книгата “Алкализирай или умри” на д-р Тиодор Баруди. Според нас това е една актуална тема и тази информация може да Ви бъде полезна. Оставаме на Вас да си направите изводите. Да си го кажем направо: Животът на Земята е отровен. В момента, в който нормално се храним, храносмилателната […]

Материалът Микровода е публикуван за пръв път на Почистващи препарати Ecocleaner.

]]>
Днес решихме да Ви споделим откъс от книгата “Алкализирай или умри” на д-р Тиодор Баруди. Според нас това е една актуална тема и тази информация може да Ви бъде полезна. Оставаме на Вас да си направите изводите.

Да си го кажем направо: Животът на Земята е отровен. В момента, в който нормално се храним, храносмилателната ни система се заема с производство на токсични отпадъци, клетъчният метаболизъм замърсява кръвообръщението с въглероден двуокис и киселинни остатъци, спортовете насищат  мускулите с млечна киселина и изобщо целият процес на прогресивно тъканно натравяне започва.

Вродените механизми за самопречистване на тялото не могат да противодействат на свръхколичествата токсини и гниещи отпадни продукти от неестествени причинители като химически обработени храни и лекарства, отровени въздух и вода и несмилаеми комбинации от денатурирани  храни. За повечето хора днес токсикозата се засилва още повече от постоянно изтощаване на нервната система, породено от хроничен стрес, недостатъчна почивка и разтоварване, прекалена стимулация на сетивата и зависимост от стимуланти и упойващи вещества. Тези стресови фактори държат  вегетативната нервна система постоянно включена на синпатиков режим, което изтощава надбъбречните жлези, отслабва имунната система и насища кръвта със силно подкисляващи отпадъци от стресовите хормони и токсични метаболитни продукти, които те произвеждат в тъканите. Неспособно да преработи и изхвърли нарастващия свръхтовар от токсини по “нормалните канали”, тялото се принуждава да ги складира в ставите и костите, черния дроб и червата, мастните депа, лимфната система и другаде, за да не тровят директно кръвообръщението. Ако тези токсични отлагания не се изчистват периодично от тялото, е само въпрос на време, преди да нанесат сериозни увреждания на тъканите и причинят нарушения в клетъчните процеси, които водят до ракови, сърдечно – съдови и други фатални състояния.

Ако искате да улесните ежедневната си детоксикация, най – бързо и ефикасно действа алкализираната, йонизирана, микроструктурирана вода. Пиенето на този вид вода през деня и използването и за приготвяне на всички храни и напитки предизвиква непрестанна вътрешна детоксикация, която обхваща всички тъкани и телесни течности, позволявайки на клетките да изхвърлят метаболитните си отпадъци още с производството им. Отрицателният заряд на йонизираната вода неутрализира токсичните продукти в кръвта и тъканите поради мощните си антиоксидантни свойства, а микропреобразуваните минерали и водни молекули проникват много лесно през клетъчните мембрани, като хидратират и минерализират достатъчно всички тъкани, за да може тялото да поддържа баланс на рН в клетъчната течност.

В Япония микроводата вече се използва успешно за лечение на рак, имунни проблеми и много тежки заболявания. Западът, макар и постепенно, също започва да я приема. Д-р Тиодор Баруди, автор на книга с находчивото заглавие “Алкализирай или умри”, използва микроструктурирана вода като терапевтично средство в клиничната си практика и казва: “По мое мнение през следващите години тази технология ще промени начина, по който здравните работници и обикновенните хора подхождат към здравето”. В Япония микроводата е толкова популярна, че баровете и нощните клубове правят леда и коктейлите си с нея, а клиентите им твърдят, че колкото и да пият, на другата сутрин нямат махмурлук. Това е, защото отрицателно заредената алкална микровода неутрализира киселинните странични продукти от алкохолния метаболизмът и ги отнася, преди да са заседнали в черния дроб, мозъка и другите тъкани.

Чрез микроводата се постигат три неща: 

Алкализиране:  Елиминира всяка киселинна молекула, като същевременно запазва всички алкални минерали. Алкалните елементи имат две функции: неутрализират киселините и по този начин възстановяват правилният рН баланс в тялото; снабдяват клетките с полезни алкални минерали в усвоима за тях йонизирана и микроструктурирана форма.

 

Йонизация: В процес на електролиза водните молекули и минералите получават един допълнителен електрон, което им придава отрицателен заряд и ги превръща в потенциални АНТИОКСИДАНТИ, помитащи свободните радикали от тялото. Тъй като медицината вече официално призна уврежданията от свободните радикали като първостепенна причина за преждевременното стареене и износването на тъканите, ежедневното пиене на микровода ще помогне за забавяне процентите на стареене и предотвратяване на множество увреждания на тъканите си.

 

Микроструктурирана вода:  Тази съвременна технология разделя алкалните минерали и самата вода на по – малки молекулни групи ( клъстери ), които проникват по – бързо и лесно в клетъчните тъкани, за да хидратират, алкализират, минерализират и детоксикират тялото. Обикновената вода е съставена от групи по дванадесет молекули, докато тези на микроводата са от по 5-6 молекули.

Алкалните йонизирани минерали също се разделят на по – малки молекулни групи и влизат по – лесно в клетките.

Ако вкъщи използваме МИКРОВОДА, това ще е все едно всеки ден за си правим по една малка детоксикация. Микроводата решава проблема с ”Хидрофобията” както и с обезводняването, като прави пиенето на големи количества вода приятно, а положителният ефект се усеща веднага.

Материалът Микровода е публикуван за пръв път на Почистващи препарати Ecocleaner.

]]>
https://www.ecocleaner.bg/mikrovoda/feed/ 0
Защо се появяват кариесите? https://www.ecocleaner.bg/zashto-se-poyavyavat-kariesite/ https://www.ecocleaner.bg/zashto-se-poyavyavat-kariesite/#respond Mon, 25 Sep 2017 06:24:15 +0000 https://www.ecocleaner.bg/?p=9572 Всички искаме да имаме ослепителна усмивка, затова е важно да поддържаме безупречна устна хигиена. Поддържането й обаче изисква търпение и постоянство, но това не винаги е достатъчно. Нужни са Ви и определените продукти, без които почистването на зъбите не би било ефективно. Недостатъчната устна хигиена може да доведе до различни стоматологични и медицински проблеми като […]

Материалът Защо се появяват кариесите? е публикуван за пръв път на Почистващи препарати Ecocleaner.

]]>
Всички искаме да имаме ослепителна усмивка, затова е важно да поддържаме безупречна устна хигиена. Поддържането й обаче изисква търпение и постоянство, но това не винаги е достатъчно. Нужни са Ви и определените продукти, без които почистването на зъбите не би било ефективно. Недостатъчната устна хигиена може да доведе до различни стоматологични и медицински проблеми като заболявания на венците, инфекция или кариеси. Редовните проверки и почистването на плаката биха предотвратили възникването на повечето проблеми.

Според последните разкрития, учените успели да докажат, че причината за кариесите не е генетично предразположение, а именно нездравословният начин на живот и неправилната грижа за устната кухина. Проучването е било публикувано в списание Cell Host & Microbe, където е поместена и подробна информация за естеството на експериментите.

По време на тях, американските и австралийските специалисти са взели тампони натривки от устната кухина на близнаци на възраст от 5 до 11 години. От тях 205 са били еднояйчни, а 280 разнояйчни. Така учените успели да идентифицират разликите в генетичните характеристики на пероралната микробиограма на групите деца, които се развиват в подобни условия.

Лаборантите успели да установят, че част от микрофлората е наследена, но не и тази, която е свързана с появата на зъбни заболявания. В хода на изследванията е било забелязано, че с течение на времето дялът на микробите, предавани от родителите на децата намалява. В същото време броят на микроорганизмите свързани с околната среда рязко се увеличили. Точно това им помогнало да заключат, че външните, а не наследствените фактори съответстват на съдържанието на стрептококи в устната кухина, с която се свързва развитието на кариеса.

Експертите препоръчват да се започне грижата за устната кухина на детето преди появата на зъбите. А след появата им, като превенция се препоръчва зъбите да се измиват поне два пъти на ден. Също така съветват да се използват четки за зъби с малка глава и меки влакънца, така че почистването на зъбите да е по-лесно.

Ако искате да прочетете повече интересни новини, посетете блога на екологични почистващи препарати Ecocleaner.

Материалът Защо се появяват кариесите? е публикуван за пръв път на Почистващи препарати Ecocleaner.

]]>
https://www.ecocleaner.bg/zashto-se-poyavyavat-kariesite/feed/ 0
Ecocleaner срещу бактериите https://www.ecocleaner.bg/ecocleaner-sreshhu-bakteriite/ https://www.ecocleaner.bg/ecocleaner-sreshhu-bakteriite/#respond Fri, 25 Aug 2017 08:49:48 +0000 https://www.ecocleaner.bg/?p=9534 Знаете ли, че кухненските гъби са наричани: „Развъдник на неизлечими болести”? Несъмнено, най-използваният помощник във всяко домакинство са именно кухненските гъби. Но според последните изследвания, те могат да бъдат опасни за здравето ни и да предизвикат редица болести и инфекции на организма. Това е било установено от немски учени във хода на тяхното изследване. За […]

Материалът Ecocleaner срещу бактериите е публикуван за пръв път на Почистващи препарати Ecocleaner.

]]>
Знаете ли, че кухненските гъби са наричани: „Развъдник на неизлечими болести”?

Несъмнено, най-използваният помощник във всяко домакинство са именно кухненските гъби. Но според последните изследвания, те могат да бъдат опасни за здравето ни и да предизвикат редица болести и инфекции на организма. Това е било установено от немски учени във хода на тяхното изследване. За целите на проекта си, те са използвали пиросеквениране на ДНК, хибридизация и флуоресценция в комбинация с 3D-микроскопия. Данните от техните опити са били поместени в специализираното издание Scientific Reports.

Ecocleaner срещу бактариите - Почистващи препарати от Ecocleaner

Разбира се, кухненските помещения не за първи път се признават за истински „инкубатор за микроби”. Тук постоянно става дума за „ваксиниране” (заразяване) с нови микробни клетки. При това в някои случаи кухнята може да бъде обитавана от много повече микроорганизми, отколкото в банята и тоалетната.

Въпреки това, учените достигат до заключение, че най-големите разпространители на инфекции са именно кухненските гъби.

Оказва се, че развитието на микроорганизми в тях  се дължи на тяхната порьозност и високата им водопопиваща способност. Това подпомага събирането в тях на потенциални патогенни бактерии. Някои от тях, провокиращи например минингит и сепсис, се чувстват прекрасно в кухненските гъби. Упоритите микроорганизми са напълно устойчиви към каквито и да е било антибиотици.

След изучаване на микробния състав на няколко десетки гъби, немските учени са открили в тях не само Acinetobacter, но Chryseobacterium Hominis и Moraxella osloensis, които могат да бъдат причинители на инфекции при хората. При това максималната плътност на микроорганизмите в гъбите е била приблизително 50 милиарда клетки на кубичен сантиметър.

Дори и дезинфекцията не помогнала на учените за пълното премахване на микробите от гъбите.Замърсяването се намалило едва с 60%, докато при други бактерии то не помогнало изобщо. След третирането, те проявили още по-голяма жизненост.

Като заключение от изследванията, учените предупреждават, че всяка нова гъба винаги отговаря на всички епидемиологични изследвания. Но само след няколко дни употреба, тя се превръща в мощен развъдник за микроби.

Ето защо, бактериолозите напомнят: „Кухненските гъби трябва да се подменят много често, за да не бъдат заразени с бактерии, които предизвикат неизлечими болести в човека!”.

Ако искате да намалите до минимум развитието на бактерии, Ecoclener Ви препоръчва: PIP Dish Soap – пробиотичен гел за съдове.

Пробиотичен препарат за съдове - Ecocleaner срещу бактариите

Концентриран и много мощен универсален почистващ, пробиотичен препарат за измиване на кухненски съдове, чинии и прибори. Нашият продукт:

– Почиства дълбочино и щателно, отстранява неприятните миризми.

– Напълно безопасен за кожата и е биоразградим.

Обогатен е с пробиотични бактерии и в съдържанието му няма фосфати.

–   Създава безопасна микрофлора, която намалява риска от развитието и разпространение на патогени.

Подпомага поддържането на естествения  киселинно-защитен слой, който предпазва кожата от бактериални и гъбични инфекции.

Не замърсява отпадните води и околната среда.

Доверете се на PIP Dish Soap и се погрижете за здравето си още сега!

Материалът Ecocleaner срещу бактериите е публикуван за пръв път на Почистващи препарати Ecocleaner.

]]>
https://www.ecocleaner.bg/ecocleaner-sreshhu-bakteriite/feed/ 0
Защо да сменяме често спалното бельо? https://www.ecocleaner.bg/zashto-da-smenyame-chesto-spalnoto-belo/ https://www.ecocleaner.bg/zashto-da-smenyame-chesto-spalnoto-belo/#respond Tue, 25 Jul 2017 10:49:56 +0000 https://www.ecocleaner.bg/?p=9437 Знаете ли, че съществуват хиляди видове алергии? С тази реакция организмът ни дава имунен отговор към нещата, които могат да са опасни за нас. Когато влезем в контакт с вещество, което не ни понася, реакцията може да е доста силна и така да бъдат изключени някои важни за нашето тяло функции. Всеки един човек може […]

Материалът Защо да сменяме често спалното бельо? е публикуван за пръв път на Почистващи препарати Ecocleaner.

]]>
Знаете ли, че съществуват хиляди видове алергии?

С тази реакция организмът ни дава имунен отговор към нещата, които могат да са опасни за нас. Когато влезем в контакт с вещество, което не ни понася, реакцията може да е доста силна и така да бъдат изключени някои важни за нашето тяло функции. Всеки един човек може да има непоносимост почти към всичко, но най-често се среща раздразнимост към акарите.

Те са невидими, но активно обитават матраците на всяко едно легло. Интересното е, че на мястото, където прекарваме голяма част от времето си има над 1.5 милиона малки същества. За щастие има един универсален начин, с който можем да се отървем от тях и той е напълно противоположен на принципите, които родителите ни са предали. Според тях завивките трябва да се оправят всяка сутрин преди да излезем от вкъщи. Но се оказва, че този навик е огромна грешка.

Излиза, че оправянето на леглото е вредно за нашето здраве, особено ако го направи веднага след като станем. Още по-пагубно за нас е покриването му с покривало. Истината е, че след ставането ни безброй акари остават затворени между чаршафите и матрака. Тези малки прахови червеи представляват микроскопични буболечки, които живеят в спалното бельо. Хранят се с мъртвите ни кожни клетки и потта, което забързва техния размножителен процес.

Експертите са установили, че човешкото легло ежегодно абсорбира до 26 литра пот. Това създава идеални условия за възпроизводството на различни микроорганизми. Например, в обичайната възглавница с пълнеж от пера или синтетични влакна могат да живеят около 16 вида гъби.

Честа смяна на спални завивки - Био препарати Ecocleaner

На постелното бельо има постоянно присъствие, както на косми от животни, прахови акари, прах и цветен прашец, така и отделени от нашето тяло пот, мъртви кожни клетки, слюнка и секрети.

Още по-опасни за човека са екскрементите на акарите, в които се съдържат протеини. Това е особено голям проблем, защото след попадането им върху кожата или в организма, те вкарват антитела в системата ни. Организмът ни започва да ни сигнализира за опасност и освобождава хистамин, което е първият признак за влошаване на здравето. Следват появата и на други симптоми като подувания, зачервявания, сълзящи очи, сърбеж, кихане, кашляне и проблеми с дишането, които лекарите асоциират с алергиите. При по-чувствителните хора се появяват и подутини по кожата.

Ако искате да се справите с този сериозен проблем трябва просто да престанете да си оправяте леглото. Отворете прозореца веднага, след като се събудите. Така слънчевата светлина и свежият въздух ще проникнат в стаята Ви и ще започнат да унищожават акарите. Доброто проветряване е един от най-сигурните методи да опазите здравето си по-дълго време.

Микробиолозите ни съветват да сменяме бельото възможно най-често. Рядката му смяна може да провокира за развитието на заболявания, като алергични реакции и дори астма. Максимален брой от всички тези микроорганизми се натрупват върху спалното бельо само седмица след началото от неговото използване. Ето защо учените съветват да подменяме чаршафите, пликовете (завивките) и калъфките на възглавниците най-малко веднъж седмично.

Ако се придържате към тези правила, скоро ще се радвате на спалня, лишена от вредни микроорганизми.

Ако искате да прочетете още интересни статии, моля посетете блога на Ecocleaner.

Материалът Защо да сменяме често спалното бельо? е публикуван за пръв път на Почистващи препарати Ecocleaner.

]]>
https://www.ecocleaner.bg/zashto-da-smenyame-chesto-spalnoto-belo/feed/ 0
Засади дърво, спаси живот https://www.ecocleaner.bg/zasadi-dyrvo-spasi-jivot/ https://www.ecocleaner.bg/zasadi-dyrvo-spasi-jivot/#respond Mon, 19 Jun 2017 10:22:32 +0000 https://www.ecocleaner.bg/?p=9313 Замърсяването на природата е един от най-сериозните глобални проблеми в наши дни. Замърсеният въздух причинява редица заболявания като бронхит, астма и други дихателни проблеми. Той въздейства на сърдечната дейност и неврологичната система, уврежда ги. Това води до дълги и мъчителни посещения по болниците, които понякога завършват с фатален край. Но как можем да избегнем всичко […]

Материалът Засади дърво, спаси живот е публикуван за пръв път на Почистващи препарати Ecocleaner.

]]>
Замърсяването на природата е един от най-сериозните глобални проблеми в наши дни. Замърсеният въздух причинява редица заболявания като бронхит, астма и други дихателни проблеми. Той въздейства на сърдечната дейност и неврологичната система, уврежда ги. Това води до дълги и мъчителни посещения по болниците, които понякога завършват с фатален край. Но как можем да избегнем всичко това? Отговорът е прост – чрез засаждането на дървета.

Дърветата са не само красиви, но и подобряват качеството на въздуха, пречиствайки го от вредни прахове и замърсители като озон и въглероден двуокис. Намаляват температурата и количеството слънчева светлина, която достига до сградите. Това се отнася най-вече за районите с големи непроницаеми повърхности като промишлените комплекси. Дърветата намаляват и количеството на дъждовната вода, което от своя страна забавя ерозията и намалява ефекта от наводненията.

Как да засадим дърво - Почистващи препарати Ecocleaner

Ако решите да засадите дръвче, трябва да избeрете внимателно вида му, защото не всяко растение може да се адаптира към околната среда. Свържете се с местен лесовъд, за да получите повече информация за подходящите дървета за Вашата област. Как ще се развие дървото Ви зависи от различни фактори като климатичните условия, мястото, което сте избрали, грижата, вложена в засаждането му.

Как да засадим дърво?

1. Изкопайте широка и плитка дупка.

Важно е дупката, която направите да е широка, понеже корените трябва да пробият през пръстта, която заобикаля кореновата грудка, за да могат да се развият. Дълбочината трябва да е равна на височината на грудката и най-малко 3 пъти по-голяма от нейния диаметър.

2. Оставете началото на ствола отвън.

Началото на ствола на дървото трябва да остане отвън. Може да го направите като махнете част от пръстта от долната част на ствола, след като сте засадили дървото. Това е важно, защото точно там започва да се развива кореновата система. Ако ще вдигате дървото трябва да го държите за кореновата грудка и никога за ствола.

Засаждане на дърво - Почистване с Ecocleaner

3. Изправете дървото, преди да запълните дупката.

След като поставите дървото в дупката, трябва да се погрижите то да стои изправено. Внимавайте, защото е трудно да го местите, след като сте започнали да пълните дупката.

4. Запълване на дупката.

Дупката трябва да се запълни плътно, но без да оказвате натиск върху нея. Поставяйте почвата около основата на кореновата грудка. Не оставяйте найлон, канап или плат около ствола, защото кореновата система няма да може да се развие. Трябва да внимавате да не оставяте въздушни джобове, тъй като те могат да изсушат корените. Можете да го избегнете като добавяте по малко вода към почвата, докато запълвате дупката.

5. Бъдещи грижи.

Корените винаги трябва да са влажни. Затова те трябва да се поливат редовно. Може да се наложи и периодично да отстранявате повредените клони от дръвчето.

Материалът Засади дърво, спаси живот е публикуван за пръв път на Почистващи препарати Ecocleaner.

]]>
https://www.ecocleaner.bg/zasadi-dyrvo-spasi-jivot/feed/ 0