Facebook Pixel на почистващи препарати Ecocleaner

Полезни съвети за почистване в кухнята

Carpet – ръчно за почистване и пране на килими, мокети и дамаски
Home Office Hotel – универсален обезмаслител
Препарат за болници и хосписи
Zymbiose Liquid- мощна почистваща ензимна течност
Ecocleaner – за подове, бани и WC, с пробиотични бактерии

1 стъпка

Как да почистим  печката?

Уверете се, че готварската печка/фурна е изключена и изстинала преди да започнете почистването!

Извадете решетката и обтрийте нея, вътрешните стени на фурната и стъклото вратата до пълно омокряне с домакинска гъба напоена с KITCHEN G5  почистващ гелообразен препарат за обезмасляване на фурни, грилове, фритюрници, въздухопроводи, техническо оборудване и други силно замърсени повърхности, действащ на принципа на физическо отделяне на замърсяването, без създаване на химична реакция.  (Можете да нанесете препарата на слабо затоплена фурна, това ще ускори действието, намали времето за отделяне на замърсяването). Изчакайте от 10 до 20 минути (но не оставяйте да изсъхне), след което отстранете замърсяванията с гъба или кърпа от стените на фурната и стъклото вратата. Изплакнете решетката под течаща вода и я оставете да съхне.

При наличието на нагари, налепи и други тежки замърсявания повторете горната процедура, като употребите преди отмиването и механично разтъркване с подходяща четка или гъба. Използвайте KITCHEN G5 и за керамичните котлони на печката (при наличието на такива) или Home Office Hotel – универсален обезмаслител, ако са по-слабо замърсении. За финал подсушете с кухненска хартия или мека кърпа.

2 стъпка

Как да почистим хладилника?

Извадете хранителните продукти от хладилника. Изключете уреда от електропреносната мрежа и го оставете да се размрази.

Извадете всички рафтове и чекмеджета и впръскайте Home Office Hotel – универсален обезмаслител директно върху замърсените участъци . Обезмасляващото и обезмирисяващо  му действие, го прави изключително подходящ за почистване на хладилници и хладилни витрини. Не позволявайте вентилационните решетки или електрическите части на уреда да се намокрят!

Ако искате да дезинфекцирате (почистите) хладилника отвътре, използвайте препарата Икономик ДЕЗИНФЕКТАНТ. Предварително си подгответе разтвор с указаната на етикета концентрация. Налейте в пулверизатор или в друг удобен съд и нанесете с помпа, домакинска гъба или мека кърпа (по начин, който ви е удобен).  Оставете препарата да разгърне своето почистващо и бактерицидно действие като го оставите да престои между 5 и 10 минути. Избършете  с влажна кърпа и накрая подсушете.

Следвайки същите процедури, почистете екстериора на хладилника. Поставете обратно подсушените модули и включете уреда.

3 стъпка

Как да почистим и дезинфекцираме плотовете и шкафовете?

Отстранете всички вещи от кухненските плотове. Изпразнете съдържанието на шкафовете, за да ги хигиенизирате и отвътре. Работете шкаф по шкаф с цел да избегнете създаването на излишен хаос.

За да почистите: напръскайте освободената площ с Home Office Hotel – универсален обезмаслител, след което забършете плотовете и шкафовете с влажна кърпа и подсушете.

За да дезинфекцирате (същевременно и почистите):

използвайте препарата Икономик ДЕЗИНФЕКТАНТ .  Предварително си подгответе разтвор с указаната на етикета концентрация. Налейте в пулверизатор или в друг удобен за вас съд. Нанесете на плотовете и шкафовете с помпа, домакинска гъба или мека кърпа (по начин, който ви е удобен).  Обърнете специално внимание на хигиенизирането на дръжките на шкафовете, тъй като тези части влизат в ежедневен досег с кожата на ръцете ви. Позволете на препарата да разгърне своето почистващо и бактерицидно действие като го оставите да престои между 5 и 10 минути. Избършете ги с влажна кърпа и накрая подсушете.

Почистете вътрешните стени и рафтовете по аналогичен на гореизложения, начин.

4 стъпка

Как да почистим абсорбатора?

От съображения за сигурност, изключете уреда от електрическата мрежа, след което свалете внимателно филтърната му решетка, съобразявайки се с инструкциите на производителя.

Направете си разтвор на препарата ZYMBIOSE Liquid  – силно ефективен ензимен комплексен очистител на замърсявания,  според указанията на етикета и натопете филтърните решетки в него. Изчакайте между 10-20 минути до няколко часа (в зависимост от степентта на замърсяване), за да осигурите на препарата необходимото време за ефективно премахване на всички мазни налепи.  След изтичане на срока за експозиция, разтъркайте с четка  или домакинска гъба, изплакнете филтъра под течаща вода и го оставете да съхне.

Междувременно се заемете с почистването на тялото на аспиратора. Напръскайте външните стени на уреда с разтвор на препарата ZYMBIOSE Liquid, Home Office Hotel или KITCHEN G5, като внимавате течността да не влезе в контакт с електрическите части, създавайки опасност от токов удар при последващо включване.  Избършете остатъците от продукта с влажна кърпа, подсушете повърхността и монтирайте отново филтърната решетка.

5 стъпка

Как да почистим пода?

Изметете или оберете с прахосмукачка насъбралите се по пода прах и твърди частици.

За общо поддържащо почистване: добавете необходимата доза  препарат за под Еcocleaner  или Floor в кофа с 5 литра вода. Потопете мопа в приготвената течност, изцедете го и започнете почистванетоОбърнете специално внимание на ъглите и фугите. Ако са силно замърсени, можете да повторите действието, или да нанесете неразреден препарат. Оставете препарата да престои няколко минути преди да подсушите настилката.

The product has been added to your cart.

Продължи с пазаруването Количка