Facebook Pixel на почистващи препарати Ecocleaner

Какво знаем за почистващите препарати? – I част

Какво знаем за почистващите препарати? – I част

Какво знаете за почистващите препарати, които използвате? Запознати ли сте с техните основни характеристики и негативни ефекти? Или и Вие като повечето хора избирате най-известните марки препарати, надявайки се така да спестите време и пари.

Истината е, че има голяма разлика между почистващите препарати на пазара. Повечето залагат на бързото действие и заради това в състава им се включват вещества, които оказват голяма вреда върху човешкия организъм.
Точно това са доказали учените от университета в Берген. Те в продължение на 20 години наблюдавали състоянието на дихателната система на 6 236 доброволци. За това време успели да установят какво въздействие оказват химичните препарати върху хората, които ги използват за почистване на дома и офиса.

Заключенията, до които достигнали били доста обезпокояващи. Оказало се, че използването на този вид препарати увеличава риска от заболявания на белите дробове. Домакините и домашните помощници, които по-често използвали битова химия, били изложени на по-голям риск. Заради естеството на работата си, те по-често от другите вдишвали изпаренията от битовата химия. Освен това при тях се увеличават шансовете си за развитие на астма с около 13,7%.

Професор Сесилия Суайнс (Cecilia Swains) и екипът ѝ доказали, че химичните препарати използвани за почистване, оказват неблагоприятен ефект върху здравето на хората в дългосрочен план. Според тях подобни химикали, причиняват: „незначителни (леки) вреди ден след ден, година след година“. В крайна сметка веществата се натрупват в организма и нанасят непоправими вреди на здравето ни.

Това проучване доказва, че много внимателно трябва да подбираме препаратите, с които почистваме. Освен за себе си, ние носим отговорност и за нашите близки.

Съвременната наука е разработила иновативни технологии и продукти за почистване. Те сами по себе си са съчетали паралелното действие на безопасни и биоразградими отделители, ензими и пробиотици.

Затова ние от Ecocleaner Ви предлагаме решение – безопасни, безвредни, биоразградими и хипоалергични почистващи препарати. Ако се нуждаете от помощ или съвети, можете да разгледате предишните ни статии или да посетите нашия магазин.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 
 
 

The product has been added to your cart.

Продължи с пазаруването Количка