Facebook Pixel на почистващи препарати Ecocleaner

Какво не знаете за за перилните препарати?

Какво не знаете за за перилните препарати?

Прането на пране е проста и ясна задача, за която повечето хора изобщо не се замислят. Но знаете ли, че перилните препарати, които всеки ден виждате по рекламите, съдържат редица алергени и химикали?

Ако се вгледате внимателно етикетите на стандартните перилни препарати ще забележите предупреждението, че трябва да избягвате директен контакт с кожата. Причината е, че те съдържат детергенти, които предизвикват дразнене на кожата. Тези вещества не се измиват при изплакване и могат да се абсорбират от кожата, ставайки причината за появата на алергични реакции.

След последното изплакване, перилните препарати остават във водата, използвана за прането. Тя отива в канализирация и от там – в околната среда. За фосфатите и сулфатите, използвани в добре познатите перилни препарати е доказано, че влияят негативно на екоститемите. Причината е, че тези вещества не са естествени и много растения и животни НЕ могат да обработват химикалите, съдържащи се в перлните препарати.

Каква е алтернативата?

Препоръчваме Ви винаги да четете етикетите на препаратите, които купувате. За да нямате кожни раздразнения и алергични реакции, сулфатите и фосфатите трябва да със съдържание 5% или по-малко.

При възможност винаги избирайте екологични почистващи препарати. За разлика от стандартните, те се грижат не само за здравето на Вашето семейство, но и за природата.

Направете първата крачка към промяната с Ecocleaner. Свържете се с нас на телефон: 052 50 40 49, ако имате въпроси относно нашите продукти.

One Reply to “Какво не знаете за за перилните препарати?”

  1. Виктория

    Reply

    Перилните препарати са изключително важни за поддържане на дрехите ни чисти и подредени. При избора на перилен препарат е важно да обърнете внимание на типа на дрехите, които ще перете, както и на специалните нужди на дрехите, например чувствителна кожа, алергии или петна.
    Статията е изключително интересна и полезна, защото ни дава информация, която в ежедневието си не се замисля, а е важна. Много съм доволна от избора си да използвам препаратите на Ecocleaner.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 
 
 

The product has been added to your cart.

Продължи с пазаруването Количка